Град Аруба

Град Аруба

Град Аруба

Аруба има безплодна мръсотия с малко или никакво естествено поливане. Температурното ниво се различава малко от средната годишна стойност от 81 ° F (27 ° C), а топлината се смекчава от североизточните пасати. Валежите са ниски и променливи, обикновено възлизащи на около 17 инча на година.

Корнелиус Еман основа Aruba Aloe Balm, както и с времето индустрията се оказа изключително решаваща за икономическата ситуация. В един фактор две трети от острова е покрит с полета с алое вера, а също така Аруба става най-големият търговец на алое на планетата. По отношение на етническата структура, населението е приблизително 75% метиси, 15% черни и също 10% други етноси. Наследството на Arawak е по-силно на Аруба, отколкото на повечето карибски острови; въпреки че все още няма пълнокръвни аборигени, функциите на островитяните ясно показват тяхното наследствено наследство от Арауак.

  • През 2019 г. наскоро появилите се евакуирани венецуелци бяха приблизително около 17 000, което представлява около 15% от населението на острова.
  • Само за количества над горепосочените ограничава местните жители да получат разрешително за валута.
  • С испанската колониална архитектура, жизнената култура, а също и широка гама от цветове, кубинският ресурсен град е просто незабравим.
  • Отвори много първото място за търговия на дребно през 2000 г., което се намира в съоръженията на големите полета с алое на Aruba Aloe в Хато.
  • Тази отделна скална верига е наречена Hooibergiet, Https://Kramulous.Ru/?P=167 след планината. Докато сте там, вземете стълбището с около 587 бетонни стъпала, водещи до върха на хълма, както и оцените панорамните гледки на остров.

Заедно с WEB Aruba NV, и двата бизнеса споделят един и същ холдинг-майка, който е Utilities Aruba NV. Брутният национален артикул на Аруба се печели чрез туристически и свързани дейности. Много пътници са от Северна Америка с пазарен дял от 73,3%, следвани от Латинска Америка с 15,2%, както и от Европа с 8,3%. Основният валутен курс на арубския флорин е осигурен към американски долар на 1,80 флорина за 1 щатски долар.

Очарователни реставрирани забележителни структури се намират по протежение на пътя, като например зелената "stadhuis", в която се помещава Кметството, където се осъществяват законните брачни отношения. Нашето малко островно съкровище е сгушено в уютните южни Карибски басейни с близо 100 различни гражданства, които с удоволствие съжителстват. Каним всички посетители със слънчеви усмивки и топла прегръдка. Аруба, остров, съществуващ югозападно от Малките Антили в Карибско море, на около 50 мили северозападно от Кюрасао и също на 18 мили северно от венецуелския полуостров Парагуана. Аруба е остров, който съществува югозападно от Малките Антили в Карибско море, на около 50 мили северозападно от Кюрасао и също на 18 мили северно от венецуелския полуостров Парагуана.

Причини защо Аруба е най-ефективното място за бягство на Карибския остров

Южният бряг на Аруба е дом на Саванета, най-ранният град в Аруба, а също и Сан Николас. Сан Николас е вторият по големина град в Аруба и също е резиденция на петролна рафинерия, която в момента не функционира. На юг със сигурност ще откриете Child Beach и редица фантастични места за уиндсърфинг, както и места за търсене на хвърчила. На източната страна на Аруба ще намерите Национален парк Arikok. Национален парк Arikok покрива около 18% от цялата сухоземна площ на Аруба и предлага отлично разнообразие от пейзажи от пещери с индиански илюстрации до пясъчни дюни и също плажове, до груби хълмове с образувания от вулканична лава и също естествен басейн. Островът е дълъг 21 мили, широк 6 мили и има площ от около 75 квадратни мили.

Веспучи, както и разказите на Охеда разпалиха страстите в Аруба, а испанците започнаха да колонизират острова. Алонсо де Охеда е назначен за първи губернатор на острова през 1508 г. От 1513 г. испанците започват да оковават Какетио, изпращайки мнозина на принудителна работа в мините на Испаньола.

В резултат на безбройните крайбрежия, това е известна дестинация за водни спортове. Градът има какво да предложи за цялото домакинство, от пазаруване, хранене, културни дейности и разходки в парка. Нека открием райони в този привлекателен град, които трябва да посетите, докато сте в Аруба. Тези задачи се съсредоточават предимно върху туризма, но задграничните банкови и други услуги също са важни. До края на 18-ти век Аруба е била използвана от колониалните власти за развъждане на коне, а също и регионални и континентални индианци са работили като животновъди.

Изолацията на Аруба от сушата на Южна Америка всъщност е култивира еволюцията на множество ендемични домашни любимци. Островът предлага местообитание за ендемичната арубска камшична опашка, а също и за арубска гърмяща змия, както и за местен подвид на ровяща се сова, както и на кафявогуши папагал. През март 1983 г. Аруба постигна официално споразумение в рамките на Кралството за своята самостоятелност, което трябваше да бъде развито чрез поредица от действия, докато Короната предоставяше засилваща автономия. През август 1985 г. Аруба подготви конституция, която беше одобрена.

Присъединете се към Rapid Rewards ®, нашата наградена редовна програма за листовки7

Парламент

Западен бряг

Korps Politie Aruba е правоприлагащата агенция на острова, както и управлява окръжни участъци в Ораниестад, Норд, Сан Николаас, а също и Санта Круз, където е централата. Докато холандският е единственият език за цялата администрация, както и за правни въпроси, папиаменто е преобладаващият език, използван в Аруба. Papiamento е базиран на португалски и испански креолски език, говорен на Аруба, Бонайре, както и на Кюрасао, който също включва думи от холандски, както и много западноафрикански езици. Освен това се говорят английски и испански, като употребата им е нараснала поради туристите. Други типични езици, на които се говори, въз основа на размерите на техния квартал, са португалски, кантонски, френски, както и немски. През 2019 г. наскоро пристигналите венецуелски евакуирани се оценяват на около 17 000, което представлява около 15% от населението на острова.

Холандски колониални сгради в пастелни нюанси, оживени цветове и очарователни магазини се редят по улиците. Излезте от утъпкания път, както и в задните улички, за да откриете и изследвате рая на този дигитален фотограф. Както в много страни, в Аруба няма ден за финансово спестяване. Според Priest of Integration, Facilities, а също и Atmosphere Oslin Бенито Севингер, инициативи като Bo Aruba помагат на страната да получи едно ръководство над различните други карибски острови.

MiniMart в нашия сайт Mall ще ви достави онези неща, които сте забравили в последния момент, за да направи престоя ви по-приятен. • Нашите водачи със сигурност ще включат дихателната система, както и здравния етикет в своите дискусии, съчетани с различни други действия за взаимодействие, които нашите уелнес служители съветват в началото на живописната обиколка. Скоро със сигурност ще получите информация за първокласни курорти, примамливи сделки и интересни локации. Когато посетителите останат в дома, те гледат колко тиха е стаята, колко приятелски настроен е екипът и Https://Kramulous.ru/?p =169 много повече. Хотели в Палм-Игъл Бийч Открийте още повече курорти в град близо до Палм-Игъл Бийч.

Държавата джудже има обща площ от само 179 км ² (69 мили ²) и обща брегова линия от 69 километра (42,9 мили). Тази площ е 1,0 пъти по-голяма от Вашингтон, окръг Колумбия, следователно Аруба е сред най-малките страни в Америка по местоположение и е на 221-во място в света. С 599 обитатели на km², тя също е една от най-гъсто населените страни. Малко по-малко от половината от всички жители (44%) живеят в градовете.

Губернаторът на Аруба се избира за шестгодишен мандат от кралицата, както и държавният глава и заместващият го министър-председател се избират непряко от Staten за четиригодишен мандат. Изцяло естественият мост беше голям, естествено развит варовиков мост на северния бряг на острова. Това беше предпочитана туристическа дестинация до разпадането му през 2005 г. По време на Наполеоновите битки Британското кралство пое контрола над острова, окупирайки го между 1806 и 1816 г., преди да го върне обратно на холандците съгласно условията на англо-холандския договор от 1814 г.

No Comments

Give a comment

×

Powered by WhatsApp Chat

× мы на связи :)